maandag 17 juni 2013

Ster, hexagonnen en tumblers

Ook deze maand hebben we weer een prachtige ster om te maken. Het patroon ligt klaar in de winkel. Bij besteding van 10 euro krijgt u die van ons.



Zoals de meeste wel weten zijn Karin en Cathelijn in Amerika geweest waar ze heel veel nieuwe en leuke dingen hebben gezien waaronder ook het volgende: 2 hele grote mallen om Hexagonnen en Tumblers mee te maken. Met de mallen kan je diverse maten hexagonnen en tumblers maken. Ik heb de een na grootste gemaakt van beide. Het was erg leuk om te doen vooral de hexagonnen. Ik heb er een 1 inch hexagon opgespeld zodat het verschil nog duidelijker te zien is.
Deze mallen zijn zeer geschikt voor stoffen met grote patronen.
Je werkt in banen die je later aan elkaar zet.
Ik vind deze serie stof erg mooi en geschikt voor grote vormen.
Om het wat spannender te maken heb ik uit de zelfde serie een strook groene stof er tussen gezet. Alles wordt duidelijk beschreven in de handleiding die bij de mallen zit.
En dit is het eindresultaat. Beide tops liggen in de winkel zodat iedereen kan zien dat je op een eenvoudige manier met mooie stoffen een hele leuke quilt kan maken.

Groetjes Team Sampler, Quirien





donderdag 13 juni 2013

GAIL PAN, de club

dinsdag 28 mei zijn we in de ochtend weer bij elkaar gekomen om aan onze berries and bluebirds te werken en elkaars werk te bewonderen. Stuk voor stuk zijn ze even mooi. Om u mee te laten genieten van deze prachtige werkstukken toon ik hieronder quilts in wording van enkele clubleden. Volgende keer laat  de rest van de groep hun werkstukken zien.

Loes Pieterson
Jetty Kraaijeveld

Margreet de Wolf

Mirjam van Zijderveld


Tris van Schijndel

Iedereen een heel fijn weekend met veel quiltplezier (helaas het voorjaar en de zomer geven nog even niet thuis, dus gewoon lekker binnen bij de haard)
Team de Sampler, Karin

woensdag 5 juni 2013

Sterren en Kompassen Club

Donderdag 23 mei was alweer de laatste bijeenkomst van de Sterren en Kompassen Club. Deze groep is in september 2012 begonnen met de Club en het resultaat is geweldig! Een groot deel van de dames gaat in september nog verder met de bijpassende applique blokken zodat er bijvoorbeeld een quilt van gemaakt kan worden zoals die van Ineke van Alledaagse Blogspot die bij de eerste Club zat.

In september beginnen we bij voldoende belangstelling nog een keer met een nieuwe groep.

Ineke Jonkers

Monique Groot
 
Ria Veldhuis

 

 
Thea Duindam
 
Anke Bakker
 
Rita Bos
 
Mw. Boomhouwer

 

Brigitte Brouwer
 
Nel van Drunen
 
Betsy Oudshoorn

Misschien tot zaterdag 8 juni op ons Open Huis?